Székhelyünk: 8100 Várpalota, Május 1. utca 16.
Terápiák helyszíne: Várpalota, Ifjúsági Ház
Nyilvántartási szám: 19-02-0003713
Adószám: 18875937-1-19
Bankszámlaszám: 10404883-50526756-50851001
Elnök: Szöllősi Eszter
Elnökhelyettes: Majoros Zsuzsa
Elnökhelyettes: Nagyné Bátor Alexandra

Bemutatkozó
Fejlődési zavarral élő gyermekek szüleinek összefogásából és a helyi gyógypedagógusok, pszichológusok, pedagógusok együttműködésével megalapítottuk Várpalotán a Búzavirág Gyermekekért Egyesületet, melyet a Veszprémi Törvényszék 2017. március 9-én bejegyzett.

Gyerekklub
Tevékenységünkhöz tartozik, hogy Várpalotán és a környéken élő speciális nevelési igényű gyermekek, illetve eltérő fejlődésű, valamilyen fejlődési zavarral élő gyermekeknek célzott terápiákat biztosítunk, számukra havi rendszerességgel klubbot tartunk.

Szülőcsoport
A szülőket az elérhető képzésekről tájékoztatjuk, részükre ugyancsak havonta szülőcsoportot szervezünk, segítve őket abban, hogy nincsenek egyedül a problémájukkal. Jelen van egy pszichológus is, aki szakmailag is segít a szülőknek, iránymutatást ad számukra problémájukkal kapcsolatban.

Képzések
Fontosnak tartjuk az óvónők, gondozók, pedagógusok képzését és ismereteik bővítését, mert mindez számukra is teljesen új terület, és érthető okból nehezen vállalják fel az ezzel járó feladatokat.

Előadások
A Városi Könyvtár helyiségében a lakosság részére érzékenyítő és felvilágosító előadásokat szervezünk, érintettek és szakemberek közreműködésével, hogy a fejlődési zavarok részleteibe betekintést nyújtsunk.

Terápiák
A városvezetés segítségével jelenleg 2 helyen van lehetőségünk heti egy-egy órában fejlesztéseket biztosítanunk az egyesület gyermekeinek.
Terápiáink között vannak olyanok, amelyek az ellátórendszeren belül is igénybe vehetők, de az alanyi jogon járó terápiát a rendszer leterheltsége miatt nem tudják azonnal, csak nagy várakozási idővel elkezdeni. Olyan szülő is van, aki nem szeretné, hogy a gyermeke SNI kódot kapjon, de számára a diagnózis alapján a terápiát önerőből biztosítani tudja. Emellett vannak olyan terápiák, amelyek jelenleg nincsenek városunkban, így a szülőknek és a gyermekeknek heti több alkalommal sok időt az utazással kell eltölteni, hogy biztosítani tudják számára a fejlesztést. Ezért ezeket a terápiákat elhozzuk Várpalotára, így mindenki számára kényelmesebb és olcsóbb megoldást jelent. Ide tartozik a lovasterápia, állatasszisztált terápia és szervezés alatt van a Dévény-módszer biztosítása az egyesületünk helyiségében.
Kapcsolatot tartunk fenn olyan állami és civil szervezetekkel, melyek célja és feladata a gyermekkori fejlődési zavarral élő emberek társadalmi integrációjának elősegítése.
Az Egyesület tagjainak, illetve tagságtól függetlenül minden gyermekkori fejlődési zavarral élő ember, valamint családtagja egyéni és közös érdekeinek szervezett védelme.

Elérhető terápiáink

 Lovasterápia
 Állatasszisztált terápia
 Babzsákos fejlesztő terápia
 Alapozó terápia
 Ayres terápia
 Olvasási, írási, számolási, tanulási problémák terápiája
 Kulcsár Mihályné féle mozgásterápia
 Beszélő jelek tréning
 Szurdopedagógia
 Szomatópedagógia
 Lúdtalptorna
 Tartásjavító torna

2017-es évben általunk szervezett előadások

2017. február 21: „Gyermekkori Fejlődési zavarok – Fókuszban az autizmus” című előadás a Thury-várban.
2017. április 2: „Ragyogj kéken!” Autizmus világnapja Várpalotán a Thury-várban
2017. május 3: Állatasszisztált terápia – bemutató óra
2017. május 11: első szülőklub megtartása
2017. június 7: „Egészséges táplálkozás, és öko mindennapok” előadás a Vár Bisztróban.
2017. szeptember 21: gyermekcsoport elindítása
2017. november 27: Adventi kreatív délután
2017. november 29: „Mindannyian Mások vagyunk” című előadás a Városi Könyvtárban
2017. december 7: Mikulás rendezvény

Elérhetőségeink

Búzavirág Gyermekekért Egyesület
Elnök: Szöllősi Eszter Tel.: 06/30-441-1854
Elnökhelyettes: Majoros Zsuzsa Tel.: 06/30-275-6239
Weboldal: https://buzaviragegyesulet.hu/
Egyesületünket a facebookon is megtaláljátok!