A doktor úr gyermekek mentális állapotfelmérésére, pszichés-mentális eltérések terápiájára szakosodott. A mentális eltérések diagnosztizálására és terápiás kezelésére van lehetőség az intézményben, ritkán gyógyszeres kezeléssel kísérve. A gyógyító munkában a doktor úr szívesen alkalmaz viselkedésterápiás és pszichoterápiás eszközöket, de sokszor már csak a szülővel, családdal folytatott konzultáció is nagy segítséget jelent. A vizsgálat körülbelül 45-55 percig tart, a gyermeket készítsük fel, jelezzék neki hogy a korának megfelelő játékra, beszélgetésre számíthat. Természetesen a vizsgálat semmilyen fájdalommal nem jár, és nagy hangsúlyt fektetünk a nyugodt, bizalmas légkörre, amit a pszichiátriai vizsgálat megkövetel. Angol nyelven is vállal konzultációt.

Specializáció

• idegrendszeri fejlődési zavarok
  • autizmus
  • hiperaktivitás, figyelemzavar
  • viselkedészavaros
  • hangulati problémák, szorongásos állapotok
  • közösségi beilleszkedési problémák
  • stresszfeldolgozás

Tanulmányok

• 1998 – Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Diploma
  • 2003 – Idegtudományok Doktori Iskola Ph.D fokozat

Epidemiológiai adatok szerint a 20 év alatti korosztály mintegy ötöde érintett pszichés-mentális eltérések tekintetében. Ezek közé tartoznak többek között az idegrendszer fejlődési zavarai (pl. autizmus spektrum érintettség, hiperaktivitás/figyelemzavar), viselkedészavarok, hangulati-, szorongásos állapotok, de számos más, esetleg a klasszikus betegség-kategóriát el nem érő, mégis a funkcionalitás megváltozásával járó nehézségek, mint identitáskrízis, nehezített közösségi beilleszkedés vagy szituatív stresszek feldolgozásának nehézsége. Ilyen esetekben érdemes konzultációt igényelni, mert bár pl. a funkcionalitás eltérésével járó állapotok az esetek jelentős részében nem igényelnek pszichiátriai kezelést, az idejében (prevenciós szemlélettel) érkező, a működést támogató (adaptív szemléletű), a gyermek mikro- és makrokörnyezetét célzó konzultáció jelentős változást okozhat az érintettek életminőségében. Az idegrendszer fejlődési zavarai esetén pedig a legtöbb segítséget a családoknak a visszatérő, adott rendszerességgel tervezett konzultációval tudunk nyújtani.