“Minél több tudás rejlik egy-egy dologban,

annál nagyobb a szeretet…

Aki azt képzeli, hogy minden gyümölcs

ugyanakkor érik meg, mint a szamóca,

az semmit sem tud a szőlőről.“

(Paracelsus)

Segítő szakember vagyok.

Gyógypedagógus diplomám megszerzése után jelnyelvi szakértői tanulmányokat folytattam. Később matematika szakos tanárrá váltam. Majd speciális pedagógia bölcsész szakot végeztem. Mesterképzésben befogadó nevelésből szereztem tanári végzettséget.

Felsőfokú tanulmányaimon kívül szakmai tanfolyamok során vettem részt a különleges bánásmódot igénylő gyermekek, fiatalok és felnőttek több csoportjára és problémáira vonatkozóan. Pedagógus-továbbképzést végeztem autizmussal, figyelem- és viselkedészavarokkal kapcsolatosan.  A Vadaskert Szakambulancia kognitív viselkedésterápiás- és mozgásprogramjainak alkalmazására szereztem jogosultságot gyermeki és tanulói szorongások, hangulatzavarok oldásához. Az érzékelési rendszerek problémáival kapcsolatban tanfolyamokat végeztem a hallássérültek és a látássérültek hazai szervezeteinél és szenzoros integrációs elméletekre épülő pedagógus-továbbképzésen vettem részt a figyelemzavar, tanulási és viselkedészavarok, hiperaktivitás, autisztikus tünetek esetében történő komplex segítségnyújtáshoz. Végzettségeim a tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, autista, hallássérült, a pszichés fejlődési zavarokkal (pl. diszlexia, diszgráfia, diszgrammatika, diszkalkulia), tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek, tanulók és felnőttek tanári és terápiás ellátására, valamint hallás- és látássérült felnőttek szociális és rehabilitációs ellátására jogosítanak. Instruktorként életkor- és problémafüggetlen szakmai képesítésem van kreatív művészeti oktatásra.

Jelenleg utazó gyógypedagógusként általános iskolákban integráltan tanuló, különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel végzek támogató, gyógypedagógiai, fejlesztő pedagógiai tevékenységet. Munkám során kommunikációs és beszédfejlesztést, hallás-ritmus-zenei nevelést, és pszichés fejlődési, tanulási zavarok terápiáit végzem.

Az iskolarendszeren kívül óvodás korig korai fejlesztéssel foglalkozom, és foglalkozásokat tartok fejlődési, tanulási problémákkal küzdő óvodások, iskolás gyermekek, fiatalok és felnőttek számára. Általában saját, komplex terápiákkal dolgozom.